“Se pregăteşte de un război cibernetic”. Numai SUA şi Rusia sunt mai tari decât această ţară

Loviturile de milioane de dolari pe care le dau hackerii sunt ca o lamă cu două tăişuri. Dacă vor fi prinşi, vor face închisoare, dar aşa vor fi recunoscuţi şi temuţi pe plan internaţional, iar marile guverne îi vor angaja pentru a se “lupta” cu alţii asemenea lor, dacă nu vor fi prinşi, vor rămâne cu banii. Oricum, pentru ei, este o situaţie “câştig-câştig”.Lee Dong-hoon, un expert sud-coreean în domeniul siguranţei informatice, a declarat că “vecina” Coreea de Nord pregăteşte înarmarea pentru un război cibernetic, şi că la ora actuală numai SUA şi Rusia îi mai depăşesc resursele.

În armata cibernetică nord-coreeană lucrează mai bine de 3.000 de hackeri. “Statul a ajuns să instruiască aceşti specialişti informatici în sfera atacurilor cibernetice, pentru desfăşurarea acţiunilor de luptă. Ei sunt capabili să spargă site-uri foarte bine protejate şi să fure informaţii confidenţiale ale marilor guverne”, a declarat Lee.

Una din ţintele obişnuite ale atacurilor nord-coreenilor este chiar Coreea de Sud, care a primit lovituri constante în sistemele de informaţionale.