Scrivener – Un Program Dedicat Scriitorilor [Linux]

Scrivener Logo

Pentru a scrie un articol, un eseu, o carte se poate utiliza orice editor de text acceptabil începând cu MS Office, LibreOffice, OpenOffice, Notepad, Gedit și multe altele. Atunci când utilizezi un astfel de program apare, în principal, următoarea neplăcere: cu cât e mai lung documentul cu atât se încarcă mai greu, iar navigarea de la o pagină la alta este mult îngreunată din cauza mărimii fișierului.

O soluție elegantă este utilizarea unui soft dedicat scriitorilor, care știe să organizeze documentele pe pagini, capitole, secțiuni facilitând astfel accesul ulterior al autorului la document.

Utilizatorii Windows au la dispoziție o gamă mult mai largă de opțiuni în această privință în timp ce utilizatorii Linux au o listă destul de scurtă de alternative. Din această listă face parte și Scrivener, care momentan se află în stadiu  Beta. Scrivener are versiuni și pentru Windows și MacOS X, dar ambele sunt versiuni comerciale pentru care se plătește licență.

ScrivenerPentru a instala Scrivener în Ubuntu 12.10 sau Linux Mint 14 descărcați pachetul de aici și rulați-l prin dublu click.