Everpad – Client Evernote Pentru Linux [Linux]

Evernote

Ce este Evernote?

Evernote este un serviciu care permite luarea de notițe, sincronizarea fișierelor pe toate dispozitivele (indiferent de sitemul de operare rulat: Android, Windows, MacOS X sau Linux), salvează pagini web, capturează citate și-ți partajează ideile cu prietenii tăi. De aceea Evernote a devenit cel mai popular serviciu pentru notițe, sincronizare, partajare idei șamd.

Serviciul are și o versiune comercială, disponibilă companiilor, dar cele mai multe caracteristici utile ale sale se regăsesc și în versiunea gratuită a Evernote.

Cum se utilizează Evernote?

Pentru utilizarea serviciului se poate descărca, direct de pe pagina ofiacială a Evernote, un client pentru desktop, în funcție de sistemul de operare folosit, sau o extensie pentru browser-ul implicit al utilizatorului. Ambele au același rol: pun la dispoziția utilizatorului serviciul cu toate caracteristicile sale.

Dintre toate sistemele de operare doar Linux nu beneficiază de un client Evernote pentru desktop. Everpad este o aplicație care vine să suplinească acestă lacună.

everpad-indicator

Cum se instalează Everpad în Ubuntu și Linux Mint?

Aplicația este disponibilă într-un depozit PPA de aceea pasul cel mai important al acestuia este adăugarea depozitului prin comanda:

sudo add-apt-repository ppa:nvbn-rm/ppa

Odată depozitul adăugat se face actualizarea acestuia și instalarea Everpad prin rularea în terminale a următoarei comenzi:

sudo apt-get update && sudo apt-get install everpad -y

Dacă totul a decurs normal vom descoperi Everpad printre programele instalate pe sistemul noutru Ubuntu sau Linux Mint.